Jeg - den trinde pandadame.

Kung Fu Pant

IMG_5087

Ok, overskriften er lidt søgt, men mens jeg glæder mig til at se Kung Fu Panda 3, så overhørte jeg to kvinder, der sad i toget og talte om en grim oplevelse. De havde set to unge fyre, som hånede en ældre mand, der samlede pant flasker op fra en skraldespand. En af fyrene viste manden sin Cola Zero flaske, hev pantmærket af og smed flasken i skraldespanden. … Fy for fanden… Opfør jer dog ordentligt. Jeg har svært ved at forestille mig særligt mange rationelle mennesker være uenig med mig i, at det er en uforskammet og uopdragen opførsel. Så jeg vil i stedet fokusere på en positiv ting. For ligesom det gode eksempel kan sprede sig som ringe i vandet, så kan forargelse og højlydt italesættelse af det dårlige eksempel også somme tider føre gode ting med sig. At kvinderne i toget kommenterede på de møgungers handlinger, gjorde at jeg tænkte en ekstra gang over, hvor jeg smider min pantflaske ud, når jeg er inde i byen. For selvom jeg har haft daglig færden i København i en del år efterhånden, så har jeg faktisk ikke rigtigt været opmærksom på det glimrende initiativ med at sætte en ramme på skraldespandende, hvor man kan stille sin pantflaske, så den kan gå til nogen, der har brug for den ekstra mønt eller bare orker gå rundt og faktisk samle flasker. For jeg ved godt, at der sidder en del derude, som mener fattige bare skal tage sig sammen. Og der er også mange, der er åh-så-bange for at blive snydt, hvis de smider deres flaske i skraldespanden. Tænk nu hvis der kom en eller anden svindler, som har stor Mercedes, og bare lader som om han er fattig, og så tager flasken. Sikke da noget. Jeg giver ikke en kæft for det argument, så jeg synes det er genialt at der er den mulighed, og jeg hilser det og lignende initiativer velkommen. Mere af den slags, tak. Og så kan de åh-så-arbejdsomme løver, som mener fattigdom som udgangspunkt er selvforskyldt, jo selv se at lette sig fra sofaen og samle flasker, hvis de synes det er så nem en vej til den rigdom, som de forguder over alt andet. Tænk at man faktisk kan gøre noget for andre mennesker og yde en lille indsats for miljøet på samme tid og så let. Det er i hvert fald også bedre, end at smide sin flaske på gaden, i skoven, på togskinnerne, i havnen eller hvor pokker de stakler, der ikke kan bære en tom halvliters 50 meter hen til et passende sted at aflevere den.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg - den trinde pandadame.