Slet lortet!

Let’s go, Åge!

IMG_5145

Så er det tid til en ny begyndelse! Jeg var (og er) stor, stor fan af den nylige Hall of Famer, Morten Olsen. Så jeg sad ikke og jublede, da han sagde tak for nu til rollen som landstræner. Men Olsen æraen er forbi, og i dag begynder en ny tid for alvor. For om få timer spiller vi første kamp under Åge Hareide. Han var heller ikke nødvendigvis mit hedeste ønske af en landstræner, men han er dygtig, erfaren og sympatisk, og nu er han vores mand!

Så selvom det på papiret blot er en træningskamp, der spiller i Herning i aften, så er det første spændende tegn på, hvad Hareide har tænkt sig i forhold til efterårets VM-kvalifikation, og det kan faktisk blive rigtigt spændende. Han har jo ikke lavet de helt store forandringer i truppen i forhold til Morten Olsen, men riget byder måske heller ikke på et utal af valgmuligheder, så det forstår man jo fint.

Der hvor den store forandring kan komme, er i forhold til taktikken. Jeg skal se kampen sammen med Vicki og med min gode ven Søren. Og Søren og jeg har talt meget om vores håb og forventninger til opstillingen. Vi har egentligt længe holdt os til Olsens meget brugte (og måske meget læste) 4-3-3.  Men vi har en fælles god ven, Mads, der i et par år har talt varmt for at prøve en 3-5-2, og der er meget der tyder på, at han får sin vilje. I hvert fald i en periode af kampen. Og Søren og jeg må nok begge indrømme, at vi glæder os til at se det eksperiment afprøvet. Spændende bliver det at se om navne som Christian Eriksen, Pierre-Emile Højbjerg og Andreas Christensen kommer til at blomstre under Hareide. For vi har rigeligt talent til faktisk at få et slagkraftigt landshold.

Som os andre er holdet nok lige rigeligt tyndt på toppen, men til gengæld har vi en kommende landsholdslegende i buret og en god blanding af talent og erfaring foran ham. Så vi glæder os helt vildt, og håber ikke, at næste opdatering om holdet herfra kommer til at inkludere ord som “antiklimaks” og “skuffelse”.

Men vi kan selvfølgelig ikke lave et fodbold-indlæg den 24. marts 2016, uden at tippe med hatten for en stor mester, der i dag er gået bort. Johan Cruyff tabte kampen mod kræften i en alt for ung alder. Der er meget få mennesker, der nogensinde har påvirket deres sport eller deres fagområde i så høj grad som det hollandske superikon. Søren Frellesen har kaldt ham den største europæer nogensinde, og Frellesen er en klog mand. Danmark spiller med sørgebind i kampen mod Island i aften, og vi kommer til at skåle en gang for legenden.

Jubilæumsglassene er fundet frem, og til kampstart vil de være fyldt med Aggerpils til ære for vores anfører. God kamp til alle og lad os krydse fingre for en masse gode oplevelser med holdet i de kommende år!

Let’s go, Åge!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slet lortet!