Stakkels lille morder...

Super hurtige morgenmadsmuffins!

IMG_8682

Så må det være tid til en lille opskrift. Jeg er en her-og-nu-pige. Jeg elsker når jeg kan lave noget hurtigt, som smager godt og gør livet lidt lettere. Det her er en af de ting. Det er morgenmadsmuffins som smager godt, men egentlig er de bare en slags havregrød i ny og lækker form. De tager 10 min. at bikse sammen, 25 min. i ovnen og så er de klar. Jeg laver dem tit om aftenen, bikser lige dejen sammen og putter i forme og smider i ovnen og imens jeg er på badeværelset, står de og bliver færdige. Super nemt – og så er morgenmaden klar. Der er både en variant for dem, som vil undgå sukker og for dem der laktoseintolerante. Her er opskriften:

Ingredienser til 6 stk.

De tørre:
3 dl. havregryn
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. kanel
et drys salt

De våde:
1 æg
1 1/2 dl. mandeldrik ell. mælk
1 æble – rives groft.
3 spsk. ahornsirup ell. 1 tsk. flydende stevia

evt. mandler eller blåbær til at på ovenpå dem.

Bland alle de tørre ingredienser i en skål og alle de våde i en anden. Bland de to skåles indhold og rør godt sammen. Put dejen i forme – jeg bruger silikoneforme, for slipper jeg for at smøre dem. Hvis du bruger almindelig forme, så husk at smøre dem, så du kan få dine muffins hele ud. Hvis du har og har lyst, så put lidt blåbær og hakkede mandler på toppen. Tryk blåbærerne lidt ned i dejen, så de ikke triller af.
Bag muffinbasserne i ca. 25 min. ved 180 grader varmluft. Så er der nem morgenmad med god samvittighed. Velbekomme!

1 kommentar

  • Christina

    Uhmm, tak for opskriften – de er da godt nok virkelig nemme og lækre. Min datter på knap 2 år er dog ikke fan af kanel, så jeg har i stedet lavet dem med banan og kokos til hende – det er et hit!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stakkels lille morder...