Tillykke lille mand.

Sommerens projekter.

IMG_9251

Nu er jeg tilbage efter en en skøn tid i Odense. Odense Sommerrevy er slut og det har været et fantastisk eventyr! Tak til alle der kom og så revyen, og gav os den varme og støttende start på en ny revytradition.

Men nu er jeg jo hjemme og der er masser af sommer at rutte med, så det er bare med at komme i gang med projekterne.
Vi har sådan en grim krog på vores terresse. Der er sådan et dumt hul i et stakittet der omkranser terressen, hvor den tidligere ejer havde sat en blyindfattetrude i. Ved ikke helt hvorfor, da der var træ på den anden side af ruden, men han har sikkert syntes at det var dekorativt. Det synes jeg så ikke så meget, så ruden er væk og istedet vil jeg have en lille krydderurtehylde. Jeg elsker, at bruge friske krydderurter og det er lidt lettere at holde liv i dem om sommeren, hvor de kan stå ude. Jeg har tænkt mig at lave hylden, af en gammel europapalle. De er nemme at skaffe, billige og det gør ikke noget, at det er en gammel sag – så passer den til resten af huset.

Jeg startede med at finde en palle i den rigtige størrelse.

IMG_9238

Den skulle ikke være for stor, så den var alt for dominerende men heller ikke for lille, så hullet i stakittet blev alt for synligt og der ikke var plads til nogle urter i den.

Så skal der bund i. Jeg fandt en gammel planke. Den skal bare være samme bredde som benene på pallen.

IMG_9240

Det er bare et stykke trykimprægneret træ. Der er ikke noget fancy over det. Det er nemt at save i og lige til at måle op. Mål hvor langt det skal være, for at dække bunden af pallehylderne. Så er det bare at måle planken, tegne op og så i gang med saven.

IMG_9241

Jeg saver 3 lige store stykker til bunden på de tre hylder. De skal skrues fast. Jeg plører bare messing skruerne direkte ind i træet – super nemt.

IMG_9244

Jeg giver det skruer både i siderne og i midten, så jeg er sikker på at det holder. Træet er ikke helt samme farven, men det gør ikke noget. Det er charmen og vejr og vind, skal nok sørge for, at det snart er ens.
Så er der bund på hylden.

IMG_9243

Så er selve snedkeriet færdigt. Nu skal der plantes. Jeg putter plastik i bunden af hylderne, så jorden ikke skrider ud bagtil. Der er den nemlig ikke helt tæt. Jeg bruger sådan set bare nogle gennemsigtige affaldssække uden af folde dem ud, så de er så tykke som muligt. Når de er sat i, kan du stikke et par huller i plastikken med en saks, så vandet kan komme ud, hvis det regner for meget. Når der er foret med plastik, kommer jeg jorden i. Det er nemmest at vente med at prikke huller i plastikken, når jorden er kommet i. Der er nemlig et hul på bagesiden, hvor man lige kan stikke saksen ind.

IMG_9245

Når jorden er kommet godt på plads, kan jeg klippe det overskydende plastik af med en saks. Så er det klart til at få planter i.

IMG_9246

Her er det mynte og basilikum. Jeg fylder hele hylden med de urter jeg nu synes kunne være dejlige at have. Jeg har ikke rosmarin og salvie – dem skal jeg på planteskolen efter i morgen. De skal stå i den øverste hylde. Men resten er i. Jeg skriver på træet foran planter med kridt – det ser så fint ud synes jeg, og så er det nemt at vaske af, hvis man hellere vil ha en anden urt i.

IMG_9251

Sådan! Sommerens første projekt er i hus! En krydderurtehylde. Super nem at lave og super billig og det bedste ved den er, at den er i en god højde væk fra dræbersneglene – jeg er vild med det!

IMG_9255

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tillykke lille mand.