Grimsby og hotdogs

Nem, lækker og billigere hummus.

FNM_100111-Hummus-006_s4x3.jpg.rend.sni12col.landscape

Jeg har fået et hummus flip. Jeg elsker hummus! Jeg synes hummus er genialt! Men jeg er så også ved at være lidt af en hummus snob, fordi jeg spiser så meget hummus, så får man jo sine farvoritter. For nogle er for tørre, nogle smager for meget af spidskommen, nogle er for grove og når jeg nu har smagt mig igennem mange hummus’er på det seneste, så er der en ting jeg helt sikkert kan konstatere: De er for dyre! Fordi en lille bitte bøtte hummus koster tit 20-30 kr. og den kan jeg altså sagtens køre ned til en frokost. Og det går ikke. Og her fjerner jeg måske lidt af guldstøvet ved mit erhverv og jeg er ked af, hvis jeg skuffer en masse – men man bliver ikke rig af at være en almindelig skuespiller i Danmark. Sorry… men det er ikke derfor man skal blive det. Så en kunstner som jeg, kan ikke gå og smide penge efter dyr hummus. MEN! Jeg kan lave den selv og ved I hvad – det tager virkelig kun 5 min. bikse sådan en sag sammen. I hvert fald hvis man snyder, og køber kikærterne kogt og det gør jeg. Det aller billigste ville være, at koge dem selv, men så går bekvæmmelighedselementet ud af det og jeg elsker ting der er hurtige at lave, som smager godt og som har få ingredienser. Jeg bruger tahin i stedet for sesamfrø – både for at gøre det nemt, men også fordi jeg synes det smager bedst. Du kan få tahin både med og uden salt, så vent med at putte ekstra salt i hvis du bruger den med salt. Det kom jeg til første gang jeg lavede den og det blev alt for salt. Så smag til med salt tilsidst, hvis du synes der mangler. Jeg har brugt kikærter fra karton, men de kan også fås på dåse. De er lige gode, så bare brug dem du kan få. Så er vi klar – her får I den nemmeste hurtigste hummus – du kan lige bikse den sammen til frokost og blive glad i din mund. Jeg spiser den til alt – bruger den som dressing til spidskål, spiser det til laks, rejer eller klassisk med at dyppe et brød eller grønsager i. Du skal bruge:

Ingredienser:

1 karton kikærter (230 g.)
1 dl. vand fra kikærterne
1 stor tsk. tahin
1 fed hvidløg
knap 1/2 dl. olivenolie
Citronsaft – ca. en skive presset.
evt. salt

Bare smid det hele i en høj stavblender skål og blend det med din stavblender – smag til med salt. Så nemt! Så lækkert! Velbekomme!

IMG_8728

 

3 kommentarer

 • Tusind tak for opskriften 🙂
  Den må jeg prøve!

  http://www.marieschleidt.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg er også fuldstændig besat af hummus, men faktisk kun min egen, så ja, jeg er vel også lidt af en snob – på den billige måde. Jeg tilføjer et lille drys spidskommen og en lille bitte dusk persille.. og nok lidt mere citron, men ellers er opskriften magen til din. Min datter elsker den. Sikke god smag vi har.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vickiberlin

   Anne – det lyder også lækkert med persille – det skal jeg prøve!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grimsby og hotdogs