Christians-hoppe-borg...

And the Oscar goes to…

vicki berlin

Jeg er klar på den røde løber hjemme i stuen. For nu er højtiden på vej. Jeg ved ikke helt hvordan jeg får den klemt ind i den kristne tro, men hvis påske kan få sin Kylle Rylle og jul snart ikke handler om andet end at overspise og pakke gaver ud, så er jeg sikker på, at det her også kan presses ind i folkekirken et eller andet sted. Og det ville da helt sikkert kunne fylde kirkerne den ene aften, hvis man smækkede en storskærm op derinde. Og hvem er det der siger, at det lysende fænomen hyrderne så på himlen, ikke var den gyldne mand med staven. Jeps – The Oscars bliver skudt af i morgen.

Hos mig er det absolut ikke en aften der går ubemærket hen. Men det kræver forberedelse og masser af aftener inden, hvor man skal se alle de film der er nomineret, det er de bedste lektier op til en eksamen. For ellers kan man ikke stemme med og korse sig, når de forkerte vinder og tude med når det er de rigtige. Det er the real Hollywood moment i min stue.

For det starter jo allerede med den røde løber kl. 23.30. Og her kan vi jo sidde og lege smagsdommere uden nogen hører det. Vi kan bedømme de afsindig dyre rober ganske gratis, og uden at såre andres følelser. For selvom det er Hollywoodstjerner, så er der rigtige mennesker inde i pakken. Det ved jeg, og derfor har jeg også lagt et billede af mig selv her på bloggen, hvor jeg går på den røde løber til et arrangement – et billede som kommer frem på Google, hvis man søger på “Vicki Berlin grim”. Jeg synes selv, at jeg var så flot – men det er der delte meninger om og dem fik jeg af vide. Så i morgen vil jeg ytre min smag om kjolerne til mine hunde og ikke andre. For jeg er sikker på, at ligemeget hvor stor man bliver, så vil hver og en af pigerne også bliver lidt kede af det, når nogen skriver om dem, at de er grimme.

Men så skal vi til priserne. Jeg er godt klar over, at vi nok ikke er så forfærdelig mange nørder der sidder natten igennem og følger med, og jeg er godt klar over, at mange nok synes det er noget underligt noget at skrive om, men for mig repræsenterer The Oscars mere end bare et program. For der er noget svulstigt ekstraordinært over den prisuddeling. Det er så kompakt drømme på dåse, at man næsten ikke kan tage det ind. Og jeg ved godt, at qua mit arbejde, så betyder det nok ekstra meget for mig, men jeg har altid fulgt med i det. For det virker som om, at det er den absolutte amerikanske drøm at få en Oscar. Og når der så lige pludselig er danskere med i opløbet, så træder drømme et skridt tættere på, og man mærker et glimt af den følelse, at måske er vores drømme ikke så langt fra os. Måske kan man nå stjernerne, hvis man bare prøver at strække sig alt hvad man kan op efter dem.

Det er en inspirerende nat på mange måder – det er overraskelserne, når de unge der har kæmpet vinder, eller de gamle som aldrig er blevet anerkendt, pludselig bliver hædret. Det er glade rørende øjeblikket, serveret i små bider og slugt af musikken, der afbryder dem midt i deres største øjeblik. Det er overraskelserne, når passionerede mennesker pludselig får taletid foran hele verden, og serverer deres sandheder uden det kan censureres. Det er ægte på den mest opstyltede måde, og jeg elsker det.

Og selvom det måske for nogen virker en lille smule fjollet, at klæde sig pænt på og lave aftensmad kl. 2 om natten, for bare at sætte sig ind foran fjernsynet, så står denne her aften bare for så meget mere end blot en søndag i februar. Det er aftenen, hvor man bliver mindet om, at man kan hvad man vil, og at det er okay at drømme. Og for mig er det en større lykke, at håbe på sine drømme og kæmpe for dem, end at håbe på at vinde den store lottogevinst. For det er jeg ikke selv herre over. Men her kan man selv gøre en forskel.
Så i morgen nat, søndag d. 28. februar vil jeg sidde med funklende øjne, og stirre ind i tv-krybben og hylde når endnu en stjerne bliver født.

2 kommentarer

  • Alice

    God fornøjelse, måske vil jeg kikke med, hvis altså mine øjne kan holde sig åbne.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne Møgelvang

    Rigtig god fornøjelse – selv nupper jeg min skønhedssøvn

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Christians-hoppe-borg...