Melodi Grand Prix-favoritter.

I krebsens tegn.

19984388-origpic-6f54fd

Så er solen fremme – momentvis i hvert fald. Så gælder det om, at komme ud og suge den til sig som en malle på en akvarierude. Jeg er en af dem, der får dårlig samvittighed, når jeg sidder indenfor, så snart solen titter frem bag en sky. Så’ det ud! Lige nu er jeg i sommerhus ved havet. Der står en skøn stiv kuling ind, som jeg lige nu kan se en måge kæmpe med ala Rocky versus Apollo Creed, men det skal ikke hindre mig. Om det så betyder at jeg skal pakke mig ind i 4 tæpper og en uldplaid, så det kun er mit hoved der titter op, som muldvarpen der ville vide hvem der havde lavet lort på dens hoved, mens mine frosne fingre krampagtigt prøver, at holde på sommerens krimi, så skal jeg ud – solen er fremme og det skal jeg også være. Også selvom der ligger en betonklods af skyer og lurer i horisonten – som Armaggedon nærmer den sig langsomt og truer med vand som en havevander på Redbull – så længe solen holder ud, så gør jeg også! For det er dansk sommer og den er både smuk og lunefuld. Vi kender den, vi er vokset op med den. Den er som en misforstået teenager med vekselsind. Den kan stråle bedårende og berige os med de smukkeste øjeblikke, og den kan være aggressiv og hysterisk og vælte havemøblerne og vande os med akutte tårer vi ikke så komme. Men den er den magi, der hedder Danmark. Den giver os de knaldgule rapsmarker, svaler der leger i vinden, duften af nyslået græs og vasketøj, der har hængt og tørret i den drilske sommervind. Vi elsker den, vi diskuterer den, vi bander den væk og nyder den, når den viser sig fra sin bedste side. Og selvom jeg kun får chancen for at sidde ude i korte glimt, så sætter den sit præg på mig. Den giver et smil på mine læber, lethed i mit trav men først og fremmest, så giver de 20 min. i den varmende sommersol en skøn gang soleksem i hele panden. Så når jeg ligger i min seng om aftenen med kartoffelmel i hele kraniet og bander væk, at jeg ligner en der er født i krebsens tegn, så kan jeg dufte sommervinden i mit sengetøj og tænker – i morgen gør jeg det igen. Glædelig sommer!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Melodi Grand Prix-favoritter.