Hvem ringer Klokkeren for?

Godt sat, Ann!

ann-lind-andersen-e1424875413130-360x360

Måske går jeg mod tidens vinde, men jeg er altså ret vild med journaliststanden. Her er eksempelvis en person, som fortjener et klap på skulderen i dagens anledning. I dag var nemlig dagen, hvor de årlige Oscar nomineringer blev offentliggjort, og Ann Lind Andersen er ikke bare en særdeles kyndig filmanmelder. Hun er Oscar entusiast af et godt hjerte. Og passion smitter. Som man siger: Interested is interesting.

Jeg synes selv, at jeg er rimeligt velbevandret ud i Oscar historikken, men der er simpelthen et punkt, hvor jeg klart må strække våben overfor Ann. Hun tæver mig hvert år i Oscar forudsigelserne, hvor man gætter på hvilke film, der først bliver nomineret og sidenhen vinder. Igen, jeg er sgu rimeligt skarp til den del selv. Men for dælen da, Ann hun tager den lige et skridt op.

Hun kom også i år meget tæt på at forudsige hele feltet, men der er især en ting, som hun fortjener sit skulderklap for. Det er nemlig over et år siden, at jeg første gang hørte hende sige, at den danske film Under Sandet ville blive nomineret til bedste udenlandske film. Det er altså mere end et halvt år før den overhovedet blev udvalgt til at være den ene(!) film, som Danmark indstiller i den kategori. Og det blev altså ikke sagt som et stilfærdigt gæt. Det var en meget sikker forudsigelse, som selvfølgelig (hvis man kender Anns track record) sad lige i skabet.

Det er dælme godt sat, Ann!

Til sidst selvfølgelig et stort tillykke til alle folk bag de to nominerede danske film, Under Sandet og kortfilmen Silent Nights (hvor man bare må bøje sig i støvet for producer Kim Magnusson, der er Oscar nomineret for sjette gang… Det er altså flere nomineringer end Tom Hanks, Alfred Hitchcock, Elizabeth Taylor og utallige andre ikoner. Ikke for at overdrive det, men for hulan det er jo vanvittigt flot!).

Ditto også et tillykke til Charlotte Bruus Christensen, der har fotograferet Denzel Washingtons film Fences, der er Oscar nomineret i kategorien Bedste Film.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvem ringer Klokkeren for?