Sommerens dessert.

Forudsigelse: Rock historie 12. juni i Århus

3720

12. juni bliver der skrevet rock historie på dansk grund! Det er svært at spå, især om fremtiden, men nu gjorde jeg det alligevel. AC/DC kommer til Århus, men der er en markant udskiftning i bandets lineup. Der er ny forsanger. Det er ikke første gang de australske rock n’ roll hall of famere skifter ud på den post.

Bon Scott var den oprindelige skærebrænder, men hans alt for tidlige død bragte endnu en stor og legendarisk vokal på banen: Brian Johnson. Nu har han af helbredsmæssige årsager måtte overlade mikrofonen til en anden. Og ind ad svingdøren er trådt en ægte rock enfant terrible. En bondedreng fra Indiana, der smadrede ind på scenen i slutningen af 80’erne med et band, der i sin fandenivoldskhed, ustabilitet, overdrev og kunstneriske genialiteter personificerede ægte rock i deres forholdsvis korte tid på toppen: Guns n’ Roses frontmand, W. Axl Rose, springer nu på scenen med AC/DC. Eller rettere, med mindre han er kommet sig så meget oven på en skade i benet, som han for nyligt pådrog sig, så sætter Axl sig solidt til rette i en stol midt på scenen, mens Angus & Co. står for at løbe rundt omkring ham.

Mange var skeptiske, da de hørte, at det var Rose, der skulle træde til som midlertidig erstatning. Men jeg tør godt med stor sikkerhed mane de bekymringer dybt ned i jorden på forhånd, og sige at de heldige, der har billet, får sig en episk og potentielt legendarisk oplevelse.

For det første har Axl altid været en stor fan af AC/DC. Et af de første cover numre Guns n’ Roses lavede, var en fremragende (og meget loyal) fortolkning af Whole Lotta Rosie, hvor Axl til fulde levede op til Bon Scotts original vokal.

For det andet er der tidligere i år sket det helt usandsynlige, at størstedelen af det originale Gn’R har spillet en række koncerter sammen. Axl og Slash på samme scene var noget, ingen troede skulle ske igen. Men det gjorde det, og jeg vil kraftigt anbefale skeptikere at lede efter klip fra de koncerter på youtube. For Axl har ikke lydt bedre siden starten af 90’erne. Måske skyldes det, at han er modnet. Måske skyldes det, at han har passet bedre på sin stemme de sidste par år. Måske skyldes det helt banalt, at han er bænket til tronen, så han ikke taber pusten af at blæse frem og tilbage over scenen. Det er i princippet fuldstændigt ligegyldigt. Manden synger lige nu, så han er værdig til at blive betragtet som en af de allerstørste rock vokaler i historien.

Og hvis alt dette ikke er nok til at overbevise skeptikerne, så er der endnu et hemmeligt lille trick. Når du nu er inde på youtube, så søg lige på Axl Rose og AC/DC samtidigt, for der ligger ret mange klip fra den igangværende Rock or Bust turne… Axl rammer toner, som Brian Johnson ikke har set skyggen af i snart mange år, og han gør det med en råhed, som Bon Scott ville have været stolt af.

Rosie, For Those About To Rock…, Hells Bells, Highway To Hell… Det som mange troede ville blive en joke, kan vise sig at være en af de bedste parringer i mange, mange år. Umiddelbart virker det til, at den mest markante forskel er, at AC/DC med Axl lyder lidt mindre forudsigeligt, lidt mindre ”for sjov” og en hel del mere råt og beskidt. Jeg er stor fan af begge ”rigtige” versioner af bandet, men denne tredje udgave ser ud til at stå stolt ved siden af de andre.

Når 2016 er omme har Axl Rose tilsyneladende stået succesfuldt i front for to af årets bedste turneer. Kæmpe stort tillykke til de ekstremt heldige, der den 12. Juni skal rock-velsignes med tonerne fra ægte levende legender i en formegentlig once in a lifetime konstellation.

acdc

For flere anmeldelser eller tanker fra Nikolaj, så prøv dem her:Captain America – Civil War anmeldelse

Batman v Superman anmeldelse

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerens dessert.