Han er tilbage!

Stop lange dyretransporter – nu!

ventana_tren

Jeg ved godt, at det er et tarveligt billede, men nogle gange bliver man nødt til at sætte tingene i relief. Og mange mennesker ejer ikke empati for dyr, så det siver måske ind på denne måde – for de forhold vi udsætter dyrene for, er værre end det mennesker blev udsat for under 2. verdens krig. Det var frygteligt dengang – men det Hitler gjorde i de år, som vi stadig gyser over, gør vi mod dyr på daglig basis – og det skal stoppes nu!

Man skal ikke have kendt mig meget længere end 5 min. for at vide at jeg er et dyremenneske. Man skal heller ikke have læst mange indlæg her på bloggen, for at vide, at jeg er det. Mange er enige med mig i, at dyr er væsner vi skal passe på. De er levende væsner med følelser og tanker og det er virkelig snævertsynet at tro, at vi er de eneste væsner på jorden der føler noget. Vi er bare så heldige, at vi er så overlegne som vi er. Så det mindste vi kan gøre er, at passe på dyrene. Det er vi nu ikke særlig gode til. Selvom økologi heldigvis bliver mere og mere populært, så er der stadig mange dyr der lider hver dag. Og det er især fordi, at der ikke er ordentlig lovgivning på området. Især de dyr der transporteres gennem Europa hver dag, ser frem til, at deres liv skal endes i smerte og mishandling. De står alt for tæt, alt for længe, under alt for dårlige forhold, i helt forkerte temperaturer og lider med skader, stress, sult og tørst. Dyr er slet ikke rustet til at blive transporteret så længe, og mange lider helt ufatteligt, og flere giver op undervejs og dør simpelthen af deres lidelser. Og det er altså kloge dyr med tanker og følelser, vi udsætter for den slags. Flere dyr transporteres i op til 4 døgn. Mange grise bliver stressede og aggressive og kæmper for maden, for vandet og for livet. Små kalve bliver så stressede, at de ikke kan drikke vand i de få pauser de har under transporten, og de er for små til at kunne drikke af de drikkebeholdere der er i vognene. Det betyder livstruende dehydrering. Fjerkræ bliver hårdhændet pakket i kasser – det betyder, at der bliver grebet i den legemsdel, som pakkeren lige kan få fat i, og bliver derefter bare proppet i en kasse tæt med andre fjerkræ. På den måde bliver mange fjerkræ transporteret med brækkede vinger eller ben.
Hvis nogen har prøvet at være dehydrerede eller har prøvet at brække en arm eller et ben så ved man hvor frygtelig smertefuldt det er. Forskellen er bare, at når det sker for os, så ryger vi på hospitalet med udrykning. De her dyr står i deres smerter i flere dage under frygtelige forhold, for derefter at blive slagtet. De må vi simpelthen ikke acceptere. Det kan vi gøre bedre!

“Åh ja, det er frygteligt – men hvad kan jeg gøre ved det. Jeg er jo bare ét menneske” er der mange der tænker. Og så er det jo også dejligt med det billige kød i køledisken og der er jo ikke et billede på kødpakkerne af de lidende dyr, så det er let bare at vende det blinde øje til, og så købe det billige kød og ignorere de smerter og den mishandling man er er med til at støtte.

Men nu kan du faktisk gøre noget. Du kan gøre noget, som ikke koster dig en krone, som tager højst 2 min. og som kan hjælpe SÅ mange dyr, til at få en blidere skæbne. Du kan gå ind og skrive under på Dyrenes Beskyttelses kampagne. De er lige nu ved at samle underskrifter, for at råbe politikerne i Europa op, og få sat regler på, hvor længe dyr må transporteres. For som det er nu, er der ingen fast grænse for, hvor længe dyr må transporteres i Europa. Sammen med 22 dyrevelfærdsorganisationer på tværs af EU, arbejder de på, at råbe Europa Kommissionen op og få ændret den nuværende lovgivning til beskyttelse af dyr under transport med kampagnen “Stop the Trucks” – og din underskrift kan gøre en forskel.

Så gå ind og skriv under lige her – og vis hele Europa, at dyrevelfærd er et fællesansvar.

9

8

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Han er tilbage!