Der er forår i ørerne...

Jeannes kartoffelsalat.

4b97059a1df70c1902d00756840f8ab4

Så er grillsæsonen lige om hjørnet! De nye kartoflers tid! Og hvis der er noget der passer skønt til sådan en middag på rillerne, så er det en skøn sommer-kartoffelsalat. Så jeg synes lige I skulle have min sommerfavorit. For den går nemlig også godt til en påske eller pinsefrokost, så der er ingen grund til, at jeg sidder her og holder på guldet.

Jeg er ikke så meget til den klassiske kartoffelsalat, som er sovset ind i mayonæse og tit med karry, som er et krydderi der aldrig rigtig har sagt sommer til mig. Så da jeg fik denne her opskrift af Jeanne Boel (ja, det er simpelthen derfor den hedder Jeannes kartoffelsalat), så blev jeg så glad. Den er både nem, hurtig, få ingredienser og smager SÅ skønt! Jeanne er afsindig god til at lave mad – jeg kalder hende dronningen af velsmag! Så man går aldrig galt i byen med hendes opskrifter. Men fordi hun er så god til det, så laver hun næsten alting på slum og ud fra fornemmelse. Så man får sjældent mål på. Så jeg har sjusset mig lidt frem til målene her, lad være med at tage dem for bogstavligt – smag dig frem og tilpas som du synes. Så det er bare at klø på – og det gør bestemt ikke noget, at kartoflerne stadig er lidt lune. Det synes jeg kun gør den endnu bedre og det gør også, at salaten kan laves nu og her og så på bordet med den.

Ingredienser:

1 kg. kartofler (helst de nye, når de kan fås)

Dressing:
2-3 spsk. kapers (hakkes)
1/2 dl. olivenolie
1-2 fed hvidløg (presses)
revet citronskal af en 1/2 citron
et godt skvæt citronsaft
en god dusk persille (hakkes uden stilke)
salt (helst den gode flagesalt)

Kartoflerne skrælles, koges og skæres i mundrette tern. Alle ingredienser til dressingen blandes i en skål og de lune kartofler vendes i. Sådan! Den skønneste kartoffelsalat! Velbekomme!

 

2 kommentarer

 • Alice

  Der er nye Mallorca kartofler i SuperBrugsen nu. Så jeg tror din opskrift skal prøves i weekenden til en varm røget makrel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vickiberlin

   Til varmrøget markel – det lyder perfekt!!! Velbekomme og god påske, Alice.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der er forår i ørerne...