Hip hip Palæo!

Jacob Wendt om James Bond

James-Bond-helte-og-skurke-Jacob-Wendt-Jensen

Ovre på vores podcast, Filmpodcast For Folket, som også kan følges på iTunes, er vi i gang med en 27-afsnits lang James Bond serie. I den forbindelse var der en, der spurgte mig om, hvad det var for en dansk bog om James Bond, som jeg anbefalede i første afsnit. Den anbefaler jeg med stor glæde igen. Jacob Wendt Jensen har skrevet bogen James Bond, 007 – Helte og Skurke, og den er en ren fornøjelse for både hardcore og mere casual Bond fans.

Jacobs bog er super god underholdning, den er hurtigt læst, og den har den store kvalitet, at den er sjov at læse anden gang også. Det helt store salgsargument for bogen er den danske vinkel. Og der er meget at vinkle på dansk i James Bond historien. Selvfølgelig er der dedikeret plads til den næsten overvældende tilstedeværelse af danske skuespillere i nyere Bond film Mads, Jesper og Ulrich er bare nogle af de navne, som internationale Bond fans er blevet nødt til at lære at kende. Men Jacob har gravet dybere i den danske connection. Der er blandt andet fascinerende info om Ian Flemmings relation til Danmark under Anden Verdenskrig.

Hvis man er til mere dansk vinkel på James Bond, så har Jacob faktisk skrevet endnu mere om emnet i Agent 007 – De Danske Forbindelser.

Der er faktisk også andre gode veje til dansk Bond info. Tjek eksempelvis Brian Iskovs grundige, sjove og vidende side Bond-O-Rama, Bond-O-Rama). Der kommer konstant nyt materiale på den side, og det var eksempelvis her, at jeg første gang fandt ud af, at det danske forlag i en periode kaldte forfatteren for Jan Flemming på omslaget af bøgerne.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hip hip Palæo!