Let's go, Åge!

Den sunde og lækre fiskelasagne.

fiskelasagne 033

Ja, og så er den hurtig! Jeg elsker denne her lasagne. Og så kan den laves helt uden pastaplader, så man kan spise den, uden at synde på kulhydratfronten. Så hvis du helst vil have den sundeste udgave, så lav den med aubergine istedet for pastaplader. Den er let at lave og kan faktisk laves både med frisk og frossen fisk. Jeg synes, at den smager bedst med den ferske fisk, men hvis man ikke lige har det, så kan den sagtens fungere med frossen. Lad bare være med at bruge de frosne billige pangasiusfiletter – det er desværre rigtig dårlig fisk, som bliver opdrætte i kemikaliebade, så dem vil jeg absolut ikke anbefale!

Her er grundopskriften jeg har prøvet mig frem til. Lad dig ikke skræmme af de mange ingredienser. Det fleste af dem, er ting du helt sikkert har i skabet. Den eneste anderledes frækkert er den røgede paprika. Den er super god at have. Den kan peppe mange af dine retter op som gryderetter, kylling i stegeso eller din chili con carne. Den giver dem den dybe baconagtige røgsmag, som er så lækker. Så skaf dig den – så er du godt kørende. Den kan købes i de store supermarkeder som Føtex og Kvickly.

rc3b8getpaprika2

Hvis du nu har nogle ekstra grønsager i køleskabet som skal bruges, ja, så kan du sagtens bare proppe dem i – det bliver lasagnen helt sikkert ikke ringere af. God fornøjelse!

Fisk – f.eks. rødspættefiletter (ca. 450)
1 aubergine eller fuldkornspastaplader
1 lille bakke champignon (skæres i skiver)
4 kugler frossen spinat ell. 1/4 ps. frisk
3 forårsløg (hakkes)
2 fed hvidløg (rives eller presses)
1 ds. hakkede tomater
1 spsk. olie
lidt marizena
chili – enten frisk eller tørret. (to your liking – jeg tager en hel frisk uden kerner ell. 3 tørrede)
Cayenne peber – eller smag til med chili. (hvis den ikke er stærk nok)
Røget paprika
1 brik Mornay sauce 5% (Jeg kan bedst lide Emmas fra Kvickly men Karolines kan også du)
salt

5703855186015.jpg

Hvis du vælger at lave den med aubergine, så skær den i tynde skiver og læg dem på en rist og bag dem i ovnen, til de er gyldne – hvis ikke, så bare tænd ovnen på 180 g. varmluft, så den kan varme op – du er hurtig færdig. Du behøver ikke at putte olie på auberginen – man kan ikke smage forskel, når de kommer i lasagnen, så der er ingen grund til at putte de ekstra kalorier i.

Svits hvidløg, chili og forårsløg i olien. Put champignon og spinat i. Hvis du bruger frossen spinat, så tø den op inden og pres lidt af vandet ud. Put de hakkede tomater i og kog op. Smag til med salt og cayennepeber, hvis du synes den mangler mere spark. Put et enkelt drys røget paprika i. Det er vigtigt, at du ikke putter for meget i, for så overdøver den alt. Men et enkelt drys giver en skøn dybde. Jævn sovsen med lidt marizena som det sidste og smag til igen.

Så skal du bare samle lasagnen i fadet. Husk at salte auberginerne og fisken, når du har lagt dem på. Læg lidt sovs først, så aubergine/plader, så fisk, så sovs og mornay – gentag så mange gange du kan og læg aubergine/plader, fisk, sovs og mornay. Altid slut med mornay.
Bag den i 30 min. i ovnen på 180 g. varmluft. Velbekomme!

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Let's go, Åge!